søndag 22. januar 2012

DIY - Endre på sukkertøykjolenJeg får innimellom spørsmål om mønsteret til Sukkertøykjolen, som man finner i Made By Me boken, og har laget en enkel tutorial på hvordan man tilpasser passform i ryggen.Fig 1.
Her ser man mønsterdelene på kjolen bak sånn som man finner den i boken (sånn omtrent da, alle tegningene i dette innlegget er frihåndstegnet, så helt likt er det nok ikke, men det er sånn at du skal skjønne prinsippet). Vi er alle forskjellige, og noen er mer svai i ryggen enn andre. Da kan det være lurt å ta inn litt vidde akkurat i livlinjen midt bak, for å få mer fasong på kjolen. Forklaring følger under her. Les videre.


Fig 2.
Her der dere mønsterdelen med innsving i ryggen tegnet inn. På mønsteret er det tegnet opp merker for livlinjen, det er denne du tar utgangspunkt i. 

1. Sett en 90 graders vinklel ut i fra merket ved livet MB og mål inn de cm som skal bort der. Mål inn ca 1,5 cm fra den opprinnelige MB-linjen (ikke ta inn noe mer enn 1,5 cm - gjerne heller mindre).

2. Strek så inn i fra øvre kant på skjørtedelen ned til det nye punktet, og fortsett en ny strek fra nytt punkt til kanten av skjørtet MB (all strekingen skjer MB). Så må du runde av litt akkurat der det blir en liten vinkel i livlinken i det nye punktet, for her skal det være en slakk bue og ikke skarp vinkel som det blir til å begynne med.

NB! Hvis du må ta inn noe mer enn 1,5-2 cm vil jeg anbefale å legge inn to innsnitt i tillegg - et på hver side av MB, ellers blir det for mye bue i ryggen (det er litt begrendet hvor mye man kan ta inn MB).

Insnitt lager du ved å måle ut fra MB på den opptegnede livlinjen hvor du vil ha den plassert. (Her finnes det standardberegninger - de finner du bla.a. i "mønsterkonstruksjon for kvinder", men man kan kan ta det litt på gefülen også. bare pass på å ikke ha dem for tett på MB, for da ser det litt snodig ut.

Det du gjør da, er å måle først ut et merke for hvor langt fra MB du vil ha innsnittet, så setter du nytt merke på linvlinjen som markerer bredden(dypbden) på innsnitten (dybden = det ekstra stoffet(bevegelsesvidden) du vil bli kvitt). Sett et merke i midten og trekk en 90 graders vinkel opp fra linlinjen og den samme på undersiden. Høyden på innsittet blir penest et sted mellom 10-15 cm oppe og nede for å ikke få for bratt vinkel. Så tegner du opp linjer fra markert høyde oppe til begge sidemerkene på innsnittet, og gjør det samme nede. Da har du et innsnitt som kan merkes og sys når kjolen er klippet ut i stoff.

Fig 3.
Sånn vil den nye mønsterdelene se ut etter integningene (ja, jeg ser at min linje ned mot skjørtefalden er litt ujevn, det skal den ikke være (frihåndstegning som sagt)). Som du ser, er det en slak bue akkurat der man har tatt inn litt. Ingen skarpe kanter eller vinkler.

Håper dette dekker det du måtte lure på rundt dette spørsmålet. Lykke til!!!


tirsdag 17. januar 2012

L I V S T E G N - følg meg på min andre blogg!


 


Av og til glemmer jeg litt klinkekult-bloggen min, rett og slett fordi den ble laget som en ren salgsblogg, så så lenge jeg ikke har laget noe nytt for slag, er det vedlig veldig stille her inne.

Men, jeg vet jo at jeg har kjempemange følgere her inne, og relativt mange hits pr. uke, så jeg ville egentlig bare hinte litt om at det er på DENNE bloggen der virkelig SKJER! Det er HER jeg blogger om det som faller meg inn, bilder jeg tar, ting jeg syr, hverdagspjatt og sånn. Så, om du følger K L I N K E K U L T - bloggen min, inviterer jeg deg herved inn i H V E R D A G S B L O G G E N min og oppfordere deg til å følge meg der også. Du kan også følge HVERDAGSBLOGGEN på Facebook også om du vil.

Til daglig jobber jeg som fotograf og grafisk designer. Disse bildene over her har jeg tatt (i går faktisk), og jeg designer alt av trykksaker, blogheadere, og en del annet for web - hjemmesider også. Jeg har en webside for alle arbeidsgreiene mine, og der finner du masse bilder og litt annet morro. Velkommen innom, og legg gjerne igjen en kommentar om du vil. Følg gjerne FAT MONKEY på facebook også om du vil.

Det ligger flere bilder av prinsessen her og av Louis her, om du har lyst å titte.
Ønsker du deg bilder som dette, er det bare å ta kontakt! Jeg tar gjerne jobben!

OBS! Bildene skal ikke kopieres eller benyttes under noen omstendigheter
uten tillatelse fra Fotografen. © Ann Sissel Holthe // All images are copyrighted and can not be used in any way without the permission of the owner. Copyright © Ann Sissel Holthe All rights reserved.

mandag 16. januar 2012

januar tilbud hos Fat Monkey

Da kan jeg endelig presentere en utfyllene og (forhåpentligvis informativ) Prisliste for 2012 på mine arbeidssider.

Og, for å feire dette gir jeg nå 20% rabatt på konfirmasjons-fotograferinger ved bestilling i januar (selve opptaket kan skje senere, men du må ha bestillt tid innen 31. Januar).

Besøk gjerne siden for mer info, eller bare for å titte. Du er hjertelig velkommen!
www.fatmonkey.no

Følg gjerne Fat Monkey Desig & Foto på FB om du vil, og få med det nyheter og oppdateringer.